Tehetséges, Hátrányos Helyzetű Tanulók Segélye Alapítvány

Tehetséges, Hátrányos Helyzetű Tanulók Segélye Alapítvány

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zs. utca 23.


Tanulókat támogató alapítványunkat a Balatonszemesi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. Törvény 74/A.§-a alapján hozta létre. A Somogy Megyei Bíróság 248-as sorszámmal vette nyilvántartásba 1992. április 3-án. Adószámunk: 19197340-1-14. Számlánkat a Balatonszemesi Takarékszövetkezetnél vezetik. Számlaszámunk: 66200022-11001263-00000000/20.
 
Köszönjük eddigi, és kérjük jövőbeni támogatásukat!
 
Az Alapító Okirat, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzat előírásai szerint folyik tevékenységünk.
 
 • Az alapítvány képviselője (kuratórium elnöke): Ficsor Miklós, 8636 Balatonszemes, Petőfi S. utca 15. Tel.: 84/360-015
 • Székhelye: Polgármesteri Hivatal, Bajcsy-Zs. Utca 23.
 • A kuratórium tagjai:
  • Béni Józsefné (titkár),
  • Dobos Gyula plébános,
  • Nagyné Bódis Éva tanár,
  • Seresné Horváth Edit tanár (pénztáros) és Ficsor Miklós elnök.

 

Természetesen társadalmi munkában végzik tevékenységüket. A kuratórium dönt a támogatott személyek kiválasztásáról, melyet környezettanulmány előz meg. A támogatás megvonásáról szintén. Pártokat és vallási felekezeteket Alapító Okiratunk szellemében nem támogathatunk. Üléseink szüksége szerint történnek, melyekről jegyzőkönyv készül. A kuratórium elnöke igény szerint tájékoztatja működéséről az alapítót. Alapítványunk nyitott, így ahhoz valamennyi magyar és külföldi állampolgár, jogi személy csatlakozhat.

 

Célunk: támogatni a tehetséges, de egyéb okokból hátrányos helyzetű tanulók általános, középiskolai, főiskolai, illetve egyetemi tanulmányait.

 

Az 1992-ben alapított szervezet ötvenezer forinttal indult. Az önkormányzat kezdetben százezer forinttal támogatta évente. Ehhez társult (társul) az éves jövedelemadó 1%-át felajánlók összege, mely minden évben tízezres nagyságrendben tér el az előző évitől. Eddig 5 tanulót részesítettünk évi 30-70 ezer forintos rendszeres támogatásban. A támogatás összege mindig attól függ, hogy mennyi a törzstőke utáni hozadék, és azt hány felé kell osztani. A törzstőkénk ma 2 600 000 forint. Csak olyan hátrányos helyzetű tanulókat támogathatunk, akik legalább „jó” tanulmányi eredményt tudnak produkálni év végén és emberi tartásuk is példamutató.

 

Kérjük, támogassa Ön is adományával vagy adója egy százalékával a tehetséges, hátrányos helyzetű gyerekeket!

Hírlevél


Free cracks. Balatonszemes 2019 - Created by: Synaptx Internet Service