Támadás a mozdony ellen

 

Tisztelt Polgármester úr, kedves Józsi Bátyám,

sajnálattal kell, hogy értesítselek, hogy a mozdonyt újabb, ezúttal már komolyabbnak minősíthető támadás érte; betörték a lámpáit.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy olyan alkatrészekről van szó, amelyek nem pótolhatók.

Bár elembertelenedett vandálokból sajnos nincs hiány, van egy jel, amely felveti a szándékosság és a tervszerűség gyanúját. Több mellékelt képen, de legjobban a 20190512_121445 számún jól látszik u.i. hogy a cselekményhez valamilyen szerszámot használtak. Ez több gondolatot is felvet, amelyekbe itt azonban nem kívánok belemenni.

Egyelőre tanácstalan vagyok, mit lehetne tenni, de véleményem szerint a törött üvegdarabokat el kellene távolítani, mert nem csak lehangoló látványt nyújt (a mozdony "arcát" a lámpák adják és kivételezett az olyan mozdonyszobor, amelyen egyáltalán lehet még lámpa), hanem - gondolva a mozdonyra felmászó sok gyerekre -  balesetveszélyes is.

Nagyon fontos azonban, hogy a törött üvegdarabok, lámpánként szétválasztva, feltétlenül megőrzésre kerüljenek, nem csak bűnjelként, hanem mert bármilyen pótlási megoldás alapjai is elsősorban ezek lehetnek.     

Tisztelettel  // Wein Tibor

 

 

Hírlevél


Free cracks. Balatonszemes 2019 - Created by: Synaptx Internet Service