Alapkőletételi ünnepséget tartottunk

Ünnepélyes keretek között tettük le az új orvosi rendelő alapkövét 2017. december 22-én.

Az eseményt Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Bíró Norbert a Somogy Megyei közgyűlés elnöke tisztelték meg jelenlétükkel, melyen beszédet mondtak. Pörneki Anikó énekművész előadása emelte az ünnepség fényét. Az időkapszula elhelyezése után a Latinovits Zoltán Művelődési Házban állófogadás várta meghívott vendégeinket.
A fejlesztésre nagy szükség volt, amelyhez többszöri próbálkozás után az idén sikerült támogatást elnyerni.

Mint tudjuk, jelenleg egy idősebb épületben van lehetőségünk megoldani az orvosi rendelést a településen. Nagy szükség volt már egy komfortosabb ellátást biztosító, a mai igényeknek és elvárásoknak megfelelő épület megépítésére. Az új orvosi rendelő a Szabadság utcában, a régi rendelő mögötti területrészen épül. A község 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az építéshez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül. Ez a forrás nagy segítséget jelent a régóta várt projekt megvalósulásához.
A fejlesztéshez önrészre is szükségünk volt. A település önkormányzata több mint 60 millió forinttal egészíti ki a támogatási összeget. Így megközelítőleg bruttó 120 millió forintból épülhet meg a háromszáz négyzetméteres új orvosi rendelő a községben. A háziorvos, a fogorvos, a gyermekorvos és a védőnői szolgálat is helyet kap majd az új épületben. Azonban a régi rendelőt is hasznosítani szeretnénk önkormányzati bérlakások céljából. A tervek szerint négy lakást alakítanánk ki, melyet később a településre érkező vagy a községben élő fiatal szakembereknek szeretnénk kiadni. Az orvosi rendelő kivitelezését egy budapesti cég, az Ingatlanglobusz Group Kft. nyerte el a közbeszerzési eljárás során. Az építkezés határideje viszonylag szoros, 2018. augusztus 31-ig kell végezni a munkával. Az alap már elkészült. Még a régi berendezés kerül át az új épületbe, s ha lehetőség nyílik rá pályázati úton, a felszerelést is korszerűsítjük. A nemrégiben elnyert pályázat részben közös Balatonőszöddel. Megközelítőleg 2,5 millió forintból az ottani orvosi rendelő akadálymentesítését is elvégezzük.
Sokat köszönhetünk többek között Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek és Biró Norbertnek, a megyei közgyűlés elnökének. Az ő segítségük nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megvalósulhasson a régóta várt fejlesztés. Az ünnepi rendezvényen Takács József polgármester úrral együtt tették le az új épület alapkövét.

 

Hírlevél


Free cracks. Balatonszemes 2018 - Created by: Synaptx Internet Service